مشاوره و تحلیل مالی بازارهای بورس با علی امامی
تحلیلی جامع در خصوص مشاوره مالی بورس
مشاوره و تحلیل مالی بازارهای بورس اوراق بهادار و بورس انرژی و کالا اهمیت زیادی دارد. نیاز به وجود مجموعهای که در سطوح خرد و کلان همزمان با مشاوره مالی در طول مسیر آموزش، آگاهیهای لازم را به فعالان بازار بورس ارائه دهد، همواره احساس میشود.
گروه مشاوره و سرمایه گذاری اکسیر در سال ۱۳۹۶ با هدف ایجاد تحولی مناسب در ارائه خدمات نوین و استاندارد در حوزه معاملات بورس اوراق بهادار و انرژی تاسیس شد. البته گامهای ابتدایی تاسیس شرکت به سال ۱۳۹۵ برمیگردد. جایی که موسسان این شرکت، تصمیم به راهاندازی مجموعهای منسجم در سطح استانداردهای بالا گرفتند. این شرکت همواره با تاکید بر ۲ اصل مهم، نوآوری در خدمات منحصر بهفرد حوزه تحلیلی و مشاورهای و تکریم مشتریمحوری را به عنوان مزیت رقابتی خود میداند و به آن پایبند است.
این گروه طیف گستردهای از خدمات مالی ارائه میدهد و همواره در تلاش است تا تنوع و توسعه خدماتی، مشاورهای و سرمایهگذاری مجموعه را همراه با استانداردهای جهانی گسترش دهد. در حال حاضر خدمات مجموعه اکسیر: شامل سبدگردانی، تحلیلهای تکنیکال و فاندمنتال، معاملات آتی و آموزشی منحصر به لحظه و همزمان با معاملات است که بازخورد بسیار خوبی داشته و باعث بازدهی مالی، کسب سود مناسب و پیشگیری از ضرر برای مشتریان مجموعه شده است. گروه سرمایهگذاری اکسیر همواره در تلاش است تا به کمک تیم مجرب و کارشناسان خود، هر آنچه را که معاملهگران در بازار مالی نیاز دارند در بخش باشگاه مشتریان در اختیار آنها قرار دهد و کمک موثری در آشنایی، پشتیبانی، کسب سود مناسب و گردش منابع بازار مالی ارائه دهد.
تاثیر نوسانات قیمت جهانی نفت و طلا بر بازار و صنایع بورس
علی امامی، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری اکسیر، در مورد تاثیر نوسانات قیمت جهانی نفت و طلا بر بازار و صنایع بورس ایران اظهار داشت که این نوسانات تاثیر مستقیمی بر بازارهای مالی مخصوصا بورسهای جهانی و منطقهای دارد که نقش کلیدی در چشمانداز کوتاهمدت و بلندمدت صنایع و گردش مالی شرکتهای بزرگ و کوچک و کشورهایی که وابستگی بیشتری به این ۲ مورد دارند ایفا میکند. به دلیل اینکه معمولا نفت یک کالای بسیار مهم و استراتژیک در اقتصاد کلان و خرد کشورهایی با درآمد نفتمحور است، طبیعتا نقش مستقیم آن را نمیتوان نادیده گرفت. همچنین تاثیر بسیار زیاد آن بر بورسهای جهانی که با هر نوسان غیرعادی که براساس تنشهای مالی و سیاسی و حتی آبوهوایی به وجود میآید، میتواند بر مولفه شاخصهای اقتصادی و بورس متغیرها موثر باشد.
باید توجه داشت که برای هر فعال بازار مالی، مخصوصا بورس، رصد کردن قیمتهای جهانی کامودیتیها بسیار مهم و بخشی از ابزار تحلیلی مسیر حرکتی بازار است که بدون توجه به آن، سرمایهگذاری معاملهگر قطعا با زیان همراه خواهد بود.وی معتقد است که منفی شدن شاخص بازار مالی در زمان کاهش قیمت نفت و مثبت شدن آن در زمان رشد قیمت، به کاهش یا افزایش درآمد کشور از نفت برمیگردد. در برخی تحلیلها به اشتباه گفته میشود که اگر درآمد ارزی کشور زیاد شود، تورم ایجاد میشود و تورم هم باعث رشد شاخص خواهد شد؛ اما این تحلیل درست نیست. چراکه هر نوع رشدی در شاخص نشاندهنده تورم نیست و بالعکس.
در بعضی کشورهای توسعهیافته یا در حال توسعه، رشد شاخص نشاندهنده اقتصاد پویا و سودساز است که گردش مالی گسترده و رو به جلو دارد و اتفاقا نرخ تورم ثابت یا استاندارد است. پس نمیتوان گفت افزایش بهای نفت باعث افزایش تورم میشود. اگر بخواهیم درآمد خوب ناشی از افزایش قیمت نفت را در نظر بگیریم، فقط در صورتی میتواند تورم ایجاد کند که مدیریت درست این منابع مالی انجام نشود و باعث افزایش نقدینگی در جامعه شود.
دلایل تاثیر بهای نفت
امامی خاطر نشان کرد که تاثیر بهای نفت به دلیل این است که شرکتهای پالایشی با حدود ۱۲ درصد و پتروشیمی با حدود ۲۸ درصد از سهم بازار بورس با سودآوری مواجه میشوند و با تفاوت عددی ۹۵ درصد که از دولت نفت را خریداری میکنند در Eps گزارشهای فصلی آنها را افزایش داده و بهطبع باعث زیاد شدن تقاضا در سهام خود خواهند شد. این افزایش به رشد شاخص کمک میکند؛ چون اصولا نمادهای نفتی و پتروئی با سهمی که از بازار دارند شاخصساز هستند. پس حتی پیش از اینکه این مبالغ بخواهد به گردش مالی جامعه وارد شوند تاثیر مثبت براساس سودآوری از محل فروش در سهام و به دنبال آن نمایان شدن در شاخص است که این حالت باعث چرخش پول در بازار سرمایه و افق روشن سرمایهگذاری خواهد شد.
البته نباید تنها به فروش نفت اتکا کرد؛ چراکه تجربههای اقتصادی و تاریخ اقتصاد سیاسی نشان داده است که کشورهایی که وابستگی زیادی به نفت داشتهاند با مشکلاتی در ساختار مالی مواجه شدهاند و همیشه باید در اقتصاد کلان به صنایع بزرگ و سودآور دیگر نیز توجه شود. کشور ما در منطقه جایگاه ویژهای در این زمینه دارد و با وجود مشکلات هم توانسته با گسترش صنایع غیرنفتی این وابستگی را کمتر کند. این امر تاثیر مثبتی بر بازار بورس خواهد داشت و به بزرگتر و قدرتمندتر شدن بازار سرمایه، جلوگیری از تورم و هدایت این منابع مالی عظیم به جایگاه اصلی خود کمک خواهد کرد و در بلندمدت یک نقطه تعادل ایجاد میکند.
دلایل تاثیر طلا
امامی افزود: شرایط در مورد طلا متفاوت است و در بیشتر موارد رابطه عکس حرکتی در برابر نفت دارد. در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و حتی چشمانداز سال ۲۰۲۰ این مسئله مشهود است. هر بار نفت رشد کرده، طلا افت کرده و بالعکس. این امر برمیگردد به متغیرهای سیاسی و اقتصادی جهانی از جمله نرخ بهره و اوراق قرضه کشورهای صنعتی و ثروتمند، جریان نقدینگی کلان بینالمللی، نرخ تورم و نرخ برابری که یک نقطه تعادلی بین نفت و طلا ایجاد کرده است. اما در حال حاضر به دلیل کاهش نرخ بهره و سود اوراق قرضه، افزایش هزینه حفاری و اکتشاف، کاهش نسبی نوسانات بهای نفت و جنگ تجاری ۲ اقتصاد بزرگ چین و آمریکا که خطر افزایش رکود اقتصاد جهانی را به دنبال دارد، جریان نقدینگی به سمت طلا تغییر کرده است که عمده دلیل آن حفظ ارزش پول و کنترل تورم در کشورها است. باز هم عمده خریداران طلا دولتها هستند تا بتوانند ارزش پول خود را حفظ کنند.
پیش بینی قیمت طلا از نظر تیم تحلیل گر اکسیر
براساس تحلیل گروه سرمایهگذاری اکسیر، در پایان سال ۲۰۱۹ و ابتدای ۲۰۲۰ قیمت طلا به ۱۶۵۰ و ۱۷۰۰ دلار خواهد رسید و به خاطر تنشهای سیاسی و متغیرهای اقتصادی، بهای نفت بین ۵۷ و ۶۲ دلار در نوسان خواهد بود؛ در بعضی مقاطع ممکن است نوسانات بیشتر هم باشد. این مسئله به چشمانداز رشد طلا کمک خواهد کرد و میتوان تاثیرش را در صندوقهای معامله طلای بورس مشاهده کرد.
وی با در نظر گرفتن اکسپوژر (پذیرفتن ریسک و کسب بازدهی) بازار نفت، صنایع پتروشیمی یا پترو پالایشیها که در اصل جزو صنایع تبدیلی هستند را به عنوان گزینه مناسب در بازار سرمایه پیشنهاد داد. علت اصلی آن، تقاضای جهانی روزافزون مشتقات نفتی است که اکثر این تولیدات استراتژیک هستند. از جمله: اتیلن، متانون و گوگرد که کاربردهای فراوانی دارند. خوشبختانه ایران به دلیل داشتن ۱۸ درصد ذخایر گازی جهان، قرار گرفتن در موقعیت مناسب جغرافیایی و همچنین تولیدات متنوع و باکیفیت، شرایط مناسبی دارد. این حوزه از نظر سرمایهگذاری چشماندازی روشن با سوددهی مناسب دارد. گروه اکسیر نیز آماده ارائه مشاوره و پشتیبانی از سرمایهگذاری است.
پرسش و پاسخ های مفید در مورد بورس
جایگزینی بیت کوین با طلا و بهترین سبد برای سرمایه گذاری
امامی در مورد جایگزینی بیت کوین با طلا افزود: برای انتخاب بین سرمایهگذاری در بیت کوین و صندوقهای etf باید به کاربرد، میزان سوددهی و نوع استراتژی مالی خود توجه داشت. بسیاری از افراد در خصوص پشتوانه بیت کوین میپرسند. باید گفت بیت کوین هیچ پشتوانهای ندارد. درحال حاضر هیچ یک از ارزهای دیجیتال پشتوانه ندارند و دراصل تقاضای جهانی است که باعث ارزش آنها میشود. این ارزها مانند پول نیستند که پس از توافق پشتوانهسازی برتون وودز به وسیله فلز طلا و نقره ارزش پیدا کند.
امروز نمیتوان رمز ارزها را که با این سرعت گسترش داشتهاند نادیده گرفت. میتوان گفت که هرچقدر ارزهای دیجیتال گردش بیشتری داشته باشند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و افزایش قیمت خواهند داشت. این به معنی اجماع آزادانه در تعیین قیمت ارزها توسط بازار است و نه وجود پشتوانه.
اما سرمایهگذاری در بیت کوین یک بحث جداگانه از صندوقهای قابل معامله است که افق سرمایهگذاری روشنی دارد. به این دلیل که هیچ دولتی قابلیت کنترل آن را ندارد و هیچگاه در تنشهای سیاسی وارد معامله نمیشود؛ چون این مردم هستند که آن را استخراج کرده، خودشان تصمیم به خرج کردنش میگیرند و کاملا براساس سیستم همتا به همتا عمل میکند. البته برخی از رمز ارزها هستند که توسط دولتها کنترل میشوند که طبق همان نظریه اجماع آزادانه در ارزشگذاری، ارزش کمتری نسبت به بیت کوین دارند. اما میتوان بیت کوین را با دیدگاه بلندمدت خرید و نگهداری کرد. البته ماین هم اگر برق ارزان وجود داشته باشد مناسب است. ولی از لحاظ ارزشی و پشتوانهای هیچگاه نمیتواند جایگاه طلا را داشته باشد؛ چون ارزش ذاتی کالایی ندارد. بهتر است سرمایهگذاران یک سبد متنوع از جمله سهام، طلا، ارز دیجیتال و صندوقهای قابل معامله داشته باشند تا ریسکشان به حداقل ممکن برسد.
آینده بازار سرمایه از زبان علی امامی
وی در خصوص آینده بازار سرمایه با توجه به نوسانات بازارهای جایگزین و نرخ بهره توسط فدرال رزرو اظهار داشت: در ۳ سال اخیر نگاه و سرمایهگذاری خرد و کلان به سمت این بازار جذاب که دارای قدرت نقدشوندگی و سودسازی بالا است تغییر کرده است؛ به دلیل اینکه فقط بازدهی بورس از ابتدای سال ۹۸ تا حالا در شاخص ۹۰ درصد بوده و کسب این سود که بعضا در یک سری نمادها به حدود ۱۰۰۰ درصد هم رسیده است را نمیتوان نادیده گرفت. در مقایسه با بازارهای موازی دیگر نیز با قدرت میتوان گفت که دارای بازدهی بیشتر با نقدشوندگی مناسب هستند.
بورس این پتانسیل را دارد که به راحتی تورم جامعه را کنترل کند و حجم زیادی از پول سرگردان را که میتواند در سایه سوء مدیریت مالی تبدیل به یک سونامی اقتصادی شود، به فرصت سودسازی و کمک به صنایع کشور تبدیل کند. این راه یکی از راههای علمی و اجرایی اقتصاد مقاومتی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری است و باید از طرف مسئولین بیشتر به آن دقت شود. خوشبختانه حرکت منابع مالی به سمت بورس را میشود مثبت ارزیابی کرد که در ادامه میتوان با آموزش، مشاوره و آگاهسازی مردم و شرکتهای بزرگ و کوچک شاهد بازار مالی پویا و استاندارد همتراز کشورهای توسعه یافته باشیم و این فقط با پیگیری مستمر و مشاوره منظم و منسجم محقق خواهد شد.
افق بورس ما براساس گزارش و تعداد شرکتهای جدیدی که عموما بنیاد خوبی هم دارند مناسب است و همچنان قابلیت رشد و سودسازی دارد. در مورد ترکیب طلا با صندوقهای کالایی و سهام باید گفت که این مسئله از لحاظ ریسک باید تا حد زیادی کنترل شده باشد و آن هم بیشتر به خاطر وجود طلا در تنوع سبد کالایی و یا سهامی است؛ چون طلا ذاتا دارای نوسانات زیادی است که عوامل زیادی در آن نقش دارند و ممکن است این نوسانات روی سهامی که مرتبط با اکسپوژر طلا نیست تاثیر منفی داشته باشد و یا باعث رشد خارج از ارزش ذاتی سهام داخل این صندوق شود. به همین دلیل صندوقهای سرمایهگذاری طلا فقط در همین زمینه فعالیت میکنند و ترکیبکردنشان ممکن است باعث افزایش ریسک شود. اما در یک نگاه کلی اگر صندوقها بتوانند جذب نقدینگی مدیریت شدهای داشته باشند، تاثیر مثبتی هم بر شاخص کل اقتصاد و بورس خواهند داشت. امید است که با پیگیریهای گروه سرمایهگذاری اکسیر یک صندوق چندمنظوره قابل معامله که تنوع بسیار خوب، با ریسک کنترل شده در کنار استانداردهای روز جهانی به بازار معرفی شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.