پول هوشمند در بورس

پول هوشمند در بورس

پول هوشمند و ساختار آن در بازار بورس

پول هوشمند چیست؟

این روزها که حجم بازار افزایش یافته صحبت از پول هوشمند زیاد می شود و هر کجا حجم بالا می رود یک عده می گویند عجله کنید پول هوشمند رفت سراغ فلان سهم، اما فارغ از استفاده ابزاری این کلمه بسیار بسیار دوست داشتنی به واقع پول هوشمند چیست؟پول های هوشمند به نوع خاصی از نقدینگی های تأثیرگذار گفته می شود که توسط افراد بسیار باهوش و دارای قدرت تحلیل و روابط خاص با مدیران شرکت ها و هلدینگ ها اداره می شود و توانایی ایجاد روندهای بزرگ را دارد. این نوع نقدینگی عموماً حجم بزرگی ندارند چون سرمایه افراد حقیقی خاص بازار هستند.

نقدینگی های تأثیرگذار بر بازار به دو دسته تقسیم می شوند:

1- پول های بسیار بزرگ

2- پول های هوشمند

ویژگی های پول هوشمند

پول هوشمند چهار ویژگی منحصر به فرد دارد که آن را از پول های بزرگ تفکیک می کند:

1- پول های هوشمند بسیار ریسک پذیر هستند (در مقابل سودهای بزرگ ریسک های بزرگ را قبول می کنند) و به دنبال سودهای نجومی هستند برخلاف پول های بزرگ بسیار ریسک گریز هستند و به دنبال سودهای معقول و کوچک می گردند. پول های بزرگ صرفاً زمانی ورود می کنند که همه چیز شفاف باشد و کاملاٌ از آینده مطمئن باشند و در مقابل هم انتظار سود های کمی بیشتر از سود بانکی دارند.

گزارش های معاملات سهام شرکت ها

 

2- پول های هوشمند روند ساز هستند و در زمانی که بازار از یک سهم یا صنعت غافل هست وارد می شوند و با صبر و حوصله ابتدا سهم را خوب خشک می کنند و در زمان مناسب روندسازی می کنند. پول های بزرگ دنبال کننده روند هستند و همیشه با یک فاز تأخیر و در میانه روند وارد سهم می شوند تا ریسک خود را کاهش دهند.

3- پول های هوشمند بسیار کم سر و صدا هستند و معمولاً ورود و خروجشان آرام و بی سر و صداست بر خلاف پول های بزرگ که بسیار جلب توجه می کنند و ورود و خروجشان را می توانید متوجه شوید. توجه کنید که پول های هوشمند همیشه دو گام از بازار جلوتر هستند و پول های بزرگ یک گام از بازا عقب تر هستند.

4- پول های هوشمند ممکن است برای خشک کردن سهم مورد علاقه شان اجازه ندهند در بازار مثبت، سهم مورد علاقه شان حرکت کند تا با این کار سهامداران خسته را هرچه سریعتر به سمت فروش بکشند و تعداد مورد نظرشان را خرید کنند اما در سیکل مثبت بعدی، صنعت یا بازار با سرعت بیشتری سهم را به جلو می برد برخلاف پول های بزرگ که کم صبر هستند و می خواهند زودتر سود خود را شناسایی کنند برای اینکه ریسک گیر افتادن در روندهای نزولی را کاهش دهند.

نکته حایز اهمیت در خصوص ورود و خروج پول هوشمند این است که ما باید حتماً روی مباحث تابلوخوانی تسلط کافی داشته باشیم. پول نه از سهم خارج می شود نه به سهم وارد می شود و در واقع سهم را شخصی می فروشد و شخص دیگری میخرد و فقط جابجایی صورت می گیرد. پس چرا می گوییم ورود و یا خروج پول به سهم صورت گرفته است؟ بحث اینجاست که این پول را چه کسی وارد یا خارج کرده و انگیزه اش از ورود و خروج پول چیست؟ پس چنین چیزی نداریم که مثلاً سهم بسوزد و پول از آن خارج شود. هدفی که در پس ورود و خروج پول بزرگ به سهم هست مهم است اینکه بتوانیم متوجه شویم حجم مشکوک معاملات در جهت صعود سهم است یا نزول سهم.

راهنمای شناسایی و آنالیز پول های مشکوک

تشخیص پول هوشمند

حالا می خواهیم بررسی کنیم که چگونه می توان پول مشکوک را شناسایی و آنالیز کرد، برای شناسایی این قضیه باید سه موضوع را مورد بررسی قرار داد:

1- حجم معاملات
2- بررسی کد به کد
3- نسبت خریدار به فروشنده

اگر حجم معاملات زیاد بود یک نوع ورود پول را داریم و اگر حجم معاملات کم بود یک نوع دیگر ورود پول را داریم. هر سهم هر روز معامله می شود و ورود و خروج پول را دارد و نسبت خریدار و فروشند دارد. تابلو خوانی را باید در کف قیمتی و سقف قیمتی مورد بررسی قرار دهیم و نیازی نیست هر روز روی یک نماد تابلوخوانی انجام دهیم.
اگر در بررسی حجم معاملات سهم در کف قیمتی متوجه شدیم که حجم معاملات به طور چشم گیری نسبت به روزهای قبل یا میانگین ماه افزایش یافته است باید ابتدا بررسی کنیم که این افزایش حجم کد به کد (معاملات سهم در زمان یکسان، قیمت یکسان، حجم یکسان) نباشد و یا اگر کد به کد هست فروش حقوقی و خرید حقیقی باشد. بعد از افزایش حجم معاملات قیمت روند صعودی به خود بگیرد. قدرت باید به نفع خریداران باشد (تعداد خریداران کم باشد).
اگر در بررسی حجم معاملات سهم در کف قیمتی متوجه شدیم که حجم معاملات افزایش پیدا نکرده و در نمودار سهم نیز شاهد کندل های قابل توجهی نیستیم و حرکت سهم به طور آهسته و پیوسته با الگوی تیک بالا و پایین می رود. این اتفاق در سهم نشان دهنده این است که بازیگر سهم قصد خسته کردن سهامداران و فروش سهمشان را دارد. اگر سهامدار خسته شود و شروع به فروش سهم بکند سهم ریزش قیمتی پیدا می کند و بازیگر ازین ریزش قیمتی استفاده کرده و سهم را خریداری می کند و اگر با خرید اولیه می توانسته 100% سود کند با شرایط پیش آمده و خریدهای پس از ریزش سهم می تواند 150% سود کند. حالا اگر سهامدار خسته نشد و سهم را نفروخت. بازیگر هر روز سهم را می خرد و جلوی صعود قیمتش را می گیرد چون اگه صعود کند برای بازیگر ریسک به ریوارد ندارد و پول الکی وارد سهم کرده است. پس سعی می کند با یک شیب ملایم سهم را نگه دارد. بالاخره روزی می رسد که پول بازیگر تمام می شود و خریدش تکمیل می شود و سهم حرکت شارپ خود را به سمت بالا شروع می کند.

در نتیجه وقتی حجم معاملات کم باشد و در جاهای مختلف در کف قیمتی برای مدت یک ماه، دوماه، سه ماه و یا بیشتر، الگوی تیک داشته باشیم این نشان از افزایش قیمت شارپی سهم هست.
فیلترهای کاربردی برای شناسایی حجم معاملات مشکوک و قدرت خریدار و فروشنده:

(ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI >3 *(ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI
فیلتر ورود نقدینگی حقیقی
(ct).Buy_I_Volume*2/(ct).Buy_CountI < (ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI
فیلتر خروج نقدینگی حقیقی
(([ih][0].QTotTran5J + [ih][1].QTotTran5J + [ih][2].QTotTran5J + [ih][3].QTotTran5J + [ih][4].QTotTran5J + [ih][5].QTotTran5J)/6)*4 < (tvol)
فیلتر حجم معاملات مشکوک

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.